Сликање ледом

  • 0 comments
dscn2588

Док нас још увек служи ово сунчано време, понудите деци један другачији начин сликања-сликање ледом. Осим што ће унети промену, ову сензорну занимацију можете да искористите и за причу о леду, како се топи и претвара у воду, као и за мешање боја јер се лако види која боја настаје мешањем две различите. Погодна је за различите узрасте, почевши од оних најмлађих од годину дана (наравно њима ћете највише да помогнете), па све док мислите да би вашем детету ово било интересантно.

DSCN2588

Све што вам треба су течне боје за колаче, посуда за лед и штапићи за уши или дрвени штапићи ( избегавајте чачкалице јер су оштре ). У сваку преграду сипајте мало течне боје и воду, па промешајте. Ставите у замрзивач на пар сати, па када је вода негде до пола смрзнута у сваку коцкицу убаците један штапић који ће послужити као дршкица. И то је то, кад се заладе до краја боје су спремне за коришћење.

Дајте детету дебљи папир, чинијицу са различитим бојама и неку кецељицу да одећа не би добила нове шаре. Они ће моћи да истражују какве све трагове прави лед који се топи.

DSCN6684

А могу и да га пробају 🙂

10 slikanje ledom

 

Забавна и корисна занимација која не прави много нереда ако сте напољу, баш оно што треба и вама и деци 😉 И наравно рад можете да урамите и обесите у дечију собу. Уживајте!

Share Social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *