О нама

Добродошли у ПЛАВИ МАСЛАЧАК

У свом кратком раду са средњошколцима као професор математике, уочила сам драстичне разлике, међу ученицима, како у способности усвоје градиво тако и да вредносно систематизују информације из света око њих. Ове разлике, које се не могу приписати генетским наслеђем деце већ пре њиховим раним развојем, су ме мотивисале на анализу „узрока и последица“ васпитања деце најмлађег узраста.
Даље едуковање у домену Монтесори васпитања, ми је помогло да схватим важност правилног рада са децом те да уживам у одрастању моје сада 4 годишње ћерке. Уживајући у откривању предивног света дечијег одрастања, решила сам да створим место у коме деца израстају у сјајне људе. Тако је настао „Плави Маслачак“.
Окружујући се пре свега дивном децом, добрим и искусним сарадницима, као и родитељима свесних важности правилног заједничког рада на развоју деце створили смо средину у којој одрастање представља уживање и игру.
Комбиновањем креативних игара, вежби за развој фине моторике и других активности, верујем да смо створили јединствен програм који помаже вашем детету да буде самостално, весело и креативно.
Корак по корак, „Плави Маслачак“ расте са својом децом – придружите нам се на овом путовању.

Нада Петковић
Оснивач програма

Јединствен програм – креативне радионице

Базирајући концепт рада на Монтесори принципима, уз уважавање и других актуелних приступа у одгоју деце конципирали смо јединствен програм развојних активности које свакодневно и систематично спроводимо у раду са децом у раном узрасту (1 до 5 година).

Брига о здрављу

Свесни смо значаја доброг здравља деце за нормално функционисање читаве породице. Иако је наравно немогуће избећи сезонске прехладе и друге дечије болести, проактивним приступом, уз редован и превентиван надзор педијатра покушавамо да ефекте прехлада минимизујемо.

Индивидуалан приступ

Сваком детету приступамо индивидуално, пажљиво уочавајући све посебности. У редовној комуникацији са родитељима дефинишемо активности на којима је потребно заједничким снагама радити. У договору, у даљи рад укључујемо друге специјалисте попут логопеда, и сл.

Адекватан простор

Функционалност а не атрактивност простора је оно на шта обраћамо пуну пажњу. У Монтесори духу, обезбедили смо адекватне дидактичке материјале који су доступни деци онда када их пожеле. Уз организацију пријатног дворишног простора, створили смо адекватне услове за реализацију нашег програма.
 

Упознајте наш тим

Нада Петковић
аутор програма и оснивач
Сузана Ћосић
васпитач / медицинска сестра
Драгица Остојић
педијатар
и бројни други сарадници…

Наш програм

Наш програм реализујемо кроз „креативне радионице“ које најбоље резултате дају уз целодневни боравак детета у нашем окружења. Поред овога „креативне радионице“ организујемо и у предвечерњим и викенд терминима, за родитеље који немају потребу за целодневним боравком детета, али препознају важност креативних активности у развоју деце.
На овај начин доприносимо адекватном психо-моторном развоју деце, развоју њихове самосталности као и социјализације.

РАЗВОЈ

Систематичним приступом кроз креативне радионице, развијамо фину моторику која је уско повезана са развојем интелигенције и говора.

САМОСТАЛНОСТ

Између осталог, реализацијом нашег програма постижемо самосталност детета у свим његовим активностима.

СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА

Заједничким креативним активностима, поспешујемо оријентацију и уклапање деце у вршањачку групу.

Шта родитељи кажу о нама

Правилан рад са децом базиран на активностима које развијају самосталност, моторику а тиме и говор је тачно оно што сам желела за своје дете. Зато ми није тешко да свакодневно дете доводим у „Плави Маслачак“, иако то у нашем случају подразумева двадесетак километара више вожње пошто не живимо у близини.

— Соња Зебић

Мале групе и редовне посете педијатра су једне од предности „Плавог Маслачка“ те нас стандардне прехладе много ређе сустижу. Поред тога презадовољна сам и Јованиним напретком као и понашањем у вршњачкој групи (социјализацијом). Зато нисам имала ни најмању дилему да и бригу о другом детету поверим „Плавом Маслачку“.

— Александра Голијан

Верујем да је ментални развој неодвојив од моторичког у раном узрасту а стрпљење и самосталност коју моје дете стиче, кроз многобројне активности за развој фине моторике, ме стварно радују. Такође, некако неприметно, заједно са децом, и ми родитељи смо постали део једне дивне дружине која се радује сваком новом сусрету.

— Ива Ивовић