Новогодишње чаролије

  • 0 comments
Цртамо и бојимо

Нова година је пред вратима, и ако имате малишане, време је да они направе своје украсе и честитке за баке и деке.

Завирите да откријете како смо ми то урадили 🙂

Прво смо решили да правимо честитке. Како су наша деца већ ‘велика’ и имају између три и четири године, препустили смо им да већину ствари ураде сами. За честитке вам требају темпере, хамер у А4 формату ( има га у књижарама и то у разним бојама, јако је згодан ), шљокичаста хоби пена, маказице, циркони ( наши су самолепљиви, купљени код кинеза ) и оловке које на врху имају гумицу.

На вама је да исечете јелку од папира и залепите је на већ пресавијени хамер, а деца ће је већ офарбати (четкицом, сунђером, шта већ воле да користе ) и гумицом на врху оловке истачкати украсе у разним бојама.

DSCN8603

На крају треба да одлепите украс и ваша честитка је спремна за слање .

DSCN8644

Наравно уз мало више помоћи и мања деца ово могу да изведу .

DSCN8635

Друга идеја је да од хоби пене исечете јелку ( ви или дете, процените сами ) , залепите је на хамер и украсите лепљивим цирконима. Ово је одлична вежба за мале прстиће и стрпљење.

DSCN8675

И за крај јелка на још један начин, од зеленог папира се исеку троуглови различитих величина, нарецкају се на једном крају и залепе па онда украсе. Наши четворогодишњаци су ово извели сами, почевши од цртања труоглова помоћу шаблона, па све до сецкања и лепљења.

DSCN8677

И на крају, наше честитке изгледају овако :

DSCN8681

И овако 🙂

DSCN8692

Сад нам само преостаје да их пошаљемо и обрадујемо све драге особе 🙂

 

Share Social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *