Уметнички викенд-сликање јестивим бојама и отисци шака у тесту

  • 0 comments
dscn8167

Ево пар занимљивих идеја како да попуните пар сати креативним радом са вашим клинцима. Обе идеје сам нашла на страним блоговима, прва развија чуло додира, учите боје, док је друга одлична за вежбање мишића шаке, али су првенствено забава за вас и вашу децу 🙂

За сликање јестивим бојама требаће вам : две шоље густина, једна шоља хладне воде, 4.5 шољe топле воде и течне фарбе за колаче. У густин умешајте прво хладну воду, а затим једну по једну шољу кључале воде. Мешајте (или то препустите детету) док се не створи маса налик пудингу.Ако одбија да се стегне, ставите га на ринглу и мало скувајте.

Поделите смесу у онолико чинија или теглица колико боја желите да направите.

У сваку додајте боју за колаче, добро промешајте и ваше боје су спремне.

Велики папир (бољи је неки дебљи, нама су се у једном тренутку отвориле рупе) и четкице су преостали прибор.

Наравно, и прсти су одлични за цртање 😉

Како су боје нешкодљиве, овим могу да се забављају и мања деца, само их лепо обуците у нешто старо и пустите да истражују.

Рецепт за тесто за отиске је следећи : једна шоља соли, једна шоља брашна и пола шоље воде. Умешајте га баш добро, најбоље је да то препустите деци, Мили је било прилично занимљиво. Ми смо једну туру и офарбали бојом за колаче, мада ћу и те отиске префарбати када се осуше.

Док сам ја припремала тесто за отисак, Мила је правила куглице и змијице.

Растањите тесто у круг, спустите руку или ногу на њега и добро притисните. После три четири сата сушења у рерни на сто степени (пробајте да вам тесто буде тање, брже је и лепше) ваши отисци су спремни за мало фарбе. Крајњи резултат је лепа успомена, како на величину дететове ручице тако и на време које сте провели у игри са њим 🙂

Share Social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *