Новогодишње честитке

  • 0 comments
dscn3337

Јесте да је Нова година прошла пре два месеца, али ове идеје можете да примените и за 8. март који нам долази, рођендане или неку другу прилику на коју желите да однесете ручни рад вашег детета. Биће забавно и клинцима од две године, а и онима од четири, пет (а можете и ви да искажете своју креативну страну 🙂 ).

Оно што вам треба је тврђи картон који ћете исећи на одговарајућу величину, колаж папир, папир у боји, темпере, комад стиропора, разне шљокице, бушкалице у разним облицима ( имате их по књижарама, коштају од 200 до 500 динара зависно од величине), лепак за папир, самолепљиви провидан тапет и све друго што вам падне под руку а учини вам се згодно за рад :).

За прве честитке смо користили лепак, јелке и пахуљице које су претходно избушкали од папира у боји и разне ситне облике од тврђе фолије ( и њих има у књижарама, у две тубице су и трају баш дуго ). Ставите облике у неки тањирић, дајте им лепак и све препустите њима. На крају можете да прелепите честитку фолијом, јер облици могу да спадају са исте.

Слично , само мало лакше за клинце је да исечете самолепљиви тапет и залепите га на честитку али тако да је лепљива страна горе. Тако деца само распоређују облике, а на крају их можете посути шљокицама и све остаје на свом месту.

Ми смо их и мало урамили да би ивице изгледале уредније.

На сличан начин искористите и колаж папир, или ви или деца исеците облике, па им дајте да их они лепе. Овде су и украси од за јелку од колаж папира и бушкалица, мада сам им на крају ја одлепљивала пахуљице, јер се за двогодишњаке и трогодишњаке то показало како претежак задатак.

Печати су увек супер забава, ове сам исекла од стиропора ( сачувајте табле стиропора када купујете неку технику или намештај ) јелку и украсе, а они су четкицама наносили боју и печатирали :).

Крајњи ефекат је био одличан, баш као праве јелкице :).

И ево је још која :

  Надам се да сам вам дала доста идеја, а поделите и ви неку вашу са нама. Осим што се одлично забављају ( ‘моја ‘ деца су доста времена проводила овако, а тражила су опет и опет да праве), клинци на овај начин развијају машту, вежбају стрпљење и наравно увежбавају и развијају мишиће шаке и фину моторику која је у овом узрасту прилично битна ;).

Share Social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *