Игре кестењем-повратак у детињство

  • 0 comments
dscn1696

Пред нама је леп и сунчан новембарски викенд, право време да се упутите са клинцима у оближњи паркић и сакупите преостало кестење, од кога после, кад време буде оно право јесење, кишно, можете да направите читаву армију кестењавих пријатеља.

Морам да признам да ме кестење враћа у детињство, велику шуму надомак Тузле, трчање по сувом лишћу, скупљање кестења и оних дугуљастих браон ‘боранија’ за које ни данас не знам како се зову. А онда други део забаве, сестра и ја седимо за столом са татом. Испред нас је гомила кестења, чачкалица и пампура од вина. Тата сецка, нас две боцкамо, а ја као старија мољакам да и ја пробам да исечем нешто. Имам можда око пет година, тата ми даје скалпел, уз упозорење да будем пажљива. И наравно, успела сам да се посечем, али то није умањило нашу забаву 🙂

И тако, разнежена носталгичним сећањима одведем Милу у парк са намером да прикупимо гомилу кестења. Њој је занимљивије било дечије игралиште, тако да сам ја скупљала кестење а она уживала у сунчаном дану играјући се.

Кући смо донели приличан плен,

а уз њега и пар нежељених гостију.

После темељног прања и сушења, могле смо да седнемо за сто и кренемо са забавом.

Наравно, скалпел је остао код мене, док је Мила добила чачкалице, фломастере да црта очи, и маказе да сецка лишће. Направиле смо коња, јежа и меду. И даље су јој занимљиви за играње, иако су се мало осушили па се распадају.

Од лишћа смо направиле пилиће, женска је сецкала, лепила очи, крила….

Дефинитивно ћемо цео пројекат поновити и следеће године, када ће она моћи више да учествује.

Нама је било забавно, а ако ви смислите друге фигурице, поделите их овде, да скупљамо идеје за следећи пут 🙂

Share Social

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *